14 Ekim 2010 Perşembe

Şerit LED

Şerit LED ve Kullanım Alanları
Serit Led Aydınlatma,En Ucuz,Kaliteli
Aydınlatma tasarımcılarının ve uygulamacıların en sevdiği aydınlatma armatürlerinden biri olmayı başarmıştır Şerit LED.
Şerit LED esnek ve uzun ince yapısı sayesinde kesintisiz ve gizli aydınlatmalarda kullanıldığında şahane sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
Bir ortamı ışıkla renklendirmek istersek kullanabielceğimiz en ekonomik ve pratik çözüm Şerit LED olacaktır.Şerit Led farklı renklerde üretilebilemektedir.Kırmızı,Yeşil,ve Mavi en çok beğenilen Led şerit renkleridir.Ayrıca RGB (Kırmızı,Yeşil,Mavi) şerit LED çeşitleride özellikle eğlence mekanlarında tercih edilmektedir.
Tabela ve reklam amaçlı mecralarda Şerit led veLed Modüller yoğunlukla kullanılmaktadır.Vitrin aydınlatmalarında Şerit led kullanımı doğru değildir.Şerit Led ışık açısı nedeniyle ürün aydınlatmada kullanılmamalıdır.
Led Şeritleri su geçiren ve geçirmeyen (waterproof-non-waterproof)  olarak ihtiyaca bağlı alanda doğru kullanmak önemlidir.
Şerit Led ampul gibi tek başına kullanılamaz.Şerit Led’lerin Led driver (sürücü) ile kullanıması gerekmektedir.Alacağınız ölçüye göre doğru Led Driver’ı seçmediğiniz takdirde tam verim alamazsınız.Ayrıca Led’lerin ömrü azalır.
Türkiye’de Şerit Led dizilimleri yapılmaya başlanmıştır.Birçok firma yurtdışından (%99 çin) getirdikleri ara malzemeleri Türkiye’de monte ederek şerit Led üretmektedirler.
Türkiye’de üretilen Şerit Led ile Çin’de üretilenler arasında çok ciddi bir kalite farkı yoktur.Önemli olan içinde kullanılan çipin kalitesidir.
Şerit Led’lerin yapışkanlı olanları bir kere monte edildikten sonra dikkatli sökülmezse hasar görebilirler.Özellikle ucuz olan su geçiren versiyonların bir daha kullanım şansı kalmaz.
Şerit Led’leri dekoratif ve uyarı amaçlı kullanabilirsiniz.Niş aydınlatmalarında mimarlar sayesinde çok bir oyuncu olabilmektedir.
Şerit Led’lerin kullanına örnekler :
Evde Gizli Aydınlatma’da Şerit Led Kullanımı
Evlerde Şerit Led Uygulaması,Led ile gizli ışıklandırma örneği

Eğlence Mekanlarında coşkulu ve eğlenceli bir mekan yaratmak için Şerit Led kullanımı.Şerit led değişitirileb,ilen renk seçenekleri sayesinde
çok farklı bir atmosfer oluşmasını sağlayacaktır.
Şerit Led restorant bar otel aydınlatma uygulaması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder