14 Ekim 2010 Perşembe

LED Aydınlatma Sistemleri


LED piyasasına yeni giren şirketler olmasına rağmen kısa sürede başarılı tanıtım atağı ile kendinden söz ettiren Mera Dış Ticaret “LED geleceğin teknolojisi… Uzun incelemelerden sonra bu sektöre girmeye karar verdik” diyor.
Şirket yetkilisi Aysun Adsoy, sorularımızı şöyle cevaplandırdı:
* Bize biraz firmanızdan bahsedermisiniz ?
Mera Dış Tic.LTd.Şti. 2005 yılında nitelikli tekstil makinaları ve bu makinalarda tüketilen sarf malzemelerinin ticareti üzerine faaliyet göstermek amacıylakuruldu. Kısa sürede İtalya, Güney Kore ve Tayvan’la çalışılmaya başlandı ve ticaret hacmimiz artarak devam etti.

* Aydınlatma sektörüne girişiniz nasıl gerçekleşti peki ?
Mera Dış Tic. Ltd. Şti. olarak zaten bu ülkelerle uzun süredir ilişkimiz vardı. Sürekli olarak hem oradaki traderlarımızdan, hem de Tükiye’deki müşterilerimizden çeşitli mal ve ürün talepleri, ortaklık teklifleri geliyordu.
Bunların içinde ambalaj, inşaat, deri, elektronik ürünler gibi çok sayıda farklı sektörü sayabiliriz. Yaklaşık bir yıl kadar önce, bağlantılarımızdan gelen aydınlatma ürünleri ile ilgili detaylı bilgiler neticesinde LED aydınlatma ürünleri ile ilgili olarak bir araştırma yapmaya başladık ve yaklaşık 9 aylık bir inceleme süreci sonunda LED aydınlatma ürünlerinin, tüm dünyada geleceğin aydınlatma ürünleri haline geleceği ve Türkiye’nin bu pazarda önemli bir aktör olacağı sonucuna vararak fizibilite çalışmalarına başlama karan aldık.

Ardından mühendis ve teknik ekip oluşturulması gerçekleştirildi. Bu gelişmelere paralel olarak, ürünlerin Türkiye şartlarına uygun olarak geliştirilmesine yönelik üreticilerle karşılıklı görüşmeler yapıldı ve sonuçta ürünlerimizi piyasaya sunabilecek duruma geldik.
* LED aydınlatma ürünleri dendiğinde ne anlamalıyız ?
LED aydınlatma ürünlerinin teknik açıklamalarını yapmak uzun süreceği için kısaca, bildiğimiz tasarruflu aydınlatma ürünlerinden daha tasarruflu, onlara göre çok daha uzun ömürlü ve aydınlatma gücü olarak aynı veya daha fazla aydınlatma gücüne sahip ürünler olduklarını söyleyebiliriz. Tabii ki üst düzey teknoloji kullanılan ürünler. Ömürleri 30.000 saat ile 60.000 saat orasında değişebilmektedir. Bildiğimiz tüm kullanım alanlarında çalışabilme özelliklerine sahiptirler. Işık vermek için çevreye zararlı gazlar kullanmazlar ve insan sağlığına zararlı madde içermezler.

* Firmanız bünyesinde olan LED aydınlatma ürünleri nelerdir ?
Firmamız bünyesinde bulunan LED aydınlatma ürünler arasında, iç aydınlatmada kullanılan 3 watt ve 72 watt arasında değişen güçlere sahip, standart E27 veya E40 duylarda kullanılabilen iç aydınlatma lambaları bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, vitrinlerde ve showroomlarda kullanılan ve yine 8watt 35 watt arasında değişen güçlere sahip, daha dar açılı lambalarımız bulunmakta, normal floresan ampullerin yerine monte edilerek, sadece balastları iptal edilerek kullanılabilen LED’li floresan lambalarımız, yüksek güçlü aydınlatma gerektiren iç mekanlar için atölye tipi LED’li lambalarımız ve son olarak da LED’li sokak lambalarımız mevcuttur. Halen, güneş enerjili LED’li sokak lambalarının geliştirilmeleri tamamlanmış olup tanıtım faaliyetlerine başlamış durumdayız.
* Ürünleriniz nerelerde kullanılabilir ?
Özellikle alışveriş merkezleri için çok ideal ürünlerimiz bulunmakta. Normalde 75wattlık lambaların yerine bizim 8watt veya 16 watt, daha güçlü ışık istenmesi durumunda 22 wattlık lambalarımız monte edilebilir. Alışveriş merkezlerinin dışında yine yüksek aydınlatma değerlerine ihtiyaç duyan showroomlar, mağazalar, restaurantlar, konferans salonları iç aydınlatma ürünlerimiz için son derece ideal noktalardır. Bunlarında dışında, floresanların yoğun olarak kullanıldığı, okullar, iş merkezleri, resmi daireler ve hastanelerde de ürünlerimiz son derece verimli olarak kullanılabilir. Tüm bunlara ek olarak yüksek tavanlı fabrika binaları, spor salonları, hangarlar, dış aydınlatmada parklar, sokak aydınlatmaları ve yol aydınlatmaları da ürünlerimizin rahatlıkla kullanılabileceği mekanlardır.

*LED lambaların normal lambalara göre avantajları nelerdir ?
Öncelikle LED lambalarda 60.000 saate varan bir ömür süresi bulunmaktadır. Normal tasarruflu lambalara göre %90 -%40 arası değişen enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Aynı watt değerlerine sahip olan lambalara göre ise kıyaslanmayacak derecede güçlü bir ışık kaynağıdırlar.
Çevreye sıcaklık verme değerleri son derece düşürülmüş olup, özellikle kapalı mekanlarda klima kullanımında önemli tasarruflar sağlanmasına neden olurlar. Kesinlikle kimyasal madde içermezler. Bu nedenle, özellikle gıda üreticilerinin ve hastanelerin kesinlikle tercih etmek isteyecekleri ürünlerdir. Son olarak da, %90-%95 oranında geri dönüşebilir malzemeden yapılmaktadırlar. Gerçek bir çevre dostu yani.
* Türkiye’de LED lamba pazarı nasıl ve sizin bu Pazar içindeki yeriniz nedir ?
Çok yeni bir ürün olduğu için ülkemizde henüz bu konuda oturmuş bir Pazar yapısı yok. Ama insanlarımız çok bilinçli. Özellikle Çin menşeili bazı ürünlerin pazara girdiğini biliyoruz. Mera Dış Tic. Ltd. Şti. olarak, biz kaliteli ürün geliştirilmesi ve pazarlanması prensibine göre hareket ediyoruz. Ürünün maliyetinin %80′lik kısmı içinde kullanılan ciplerden kaynaklanmakta. Bu nedenle, ürünün olduğu kadar cipin de kaliteli olması gerekiyor.
Bu yüzden , ülkemizde yapıldığı söylenen üretim de, bir çok sektörde olduğu gibi ithalata dayalı bir montaj çalışmasından ibaret oluyor. Firma olarak, bu tür faaliyete girmektense, ürünün direkt kaynağında geliştirilmesi yönünde çaba gösterdik ve ürünlerimizin, şu anda piyasadaki en kaliteli ürünler olduklarına kesinlikle eminiz. En son olarak 12 Mart – 15 Mart arasında CNR’da yapılan Lightech Aydınlatma Fuarına katıldık ve bu düşüncelerimizde çok haklı olduğumuzu tespit ettik.

Katılımcıların önemli bir kısmı, ne aradıklarını iyi bilen, konularında teknisyen veya daha üst seviyede teknik bilgilere sahip olan kişi ve firmalardan oluşmaktaydı. Bu profesyonel katılımcı ve ziyaretçilerin standımıza gösterdikleri ilgi, fuardaki en aktif standlardan birisine sahip olmamızı sağladı. Ürünlerimizin aydınlatma güçleri ve tasarrufları, sahip oldukları kalite ile beraber ön planda yer aldı.
Ürünlerimizle ilgilenen çok sayıda firma oldu ve bunların içinde küçük firmaların dışında ülkemizin saygın kuruluşlarından bazılarının da ciddi şekilde ilgilenerek yer aldığını görmek bizleri ayrıca sevindirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder